Photon Energy provozuje první maďarskou on-site PPA solární elektrárnu společnosti FORVIA

  • Na základě PPA smlouvy o dlouhodobém nákupu elektrické energie se společností Clarion Hungary Electronics Kft. (dále jen „Clarion Hungary“), která spadá do skupiny FORVIA, společnost Photon Energy vydevelopovala, postavila a nyní bude provozovat v areálu klienta solární fotovoltaickou (FV) elektrárnu o výkonu 658 kWp. Předpokládá se, že elektrárna během 20letého smluvního období vyrobí 14,1 GWh elektrické energie.

  • Clarion Hungary, dceřiná firma společnosti FORVIA, 7. největšího dodavatele automobilových technologií na světě, je 100% odběratelem energie vyrobené touto elektrárnou.

  • Společnost ENGIE Impact, která v roce 2021 zahájila partnerství se společností FORVIA, pomohla urychlit implementaci její On-Site PV programu a zároveň fungovala jako projektová kancelář, s cílem standardizovat tento projekt a urychlit jeho realizaci.

 

Amsterdam/Budapešť – 30. září 2024 – Společnost Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen „skupina“ nebo „společnost“) oznámila, že Photon New Energy Alfa Kft., maďarská dceřiná společnost skupiny, dokončila výstavbu a zahájila provoz solární FV elektrárny o výkonu 658 kWp. Provoz elektrárny je založen na 20letém PPA (tzv. Power Purchase Agreement – smlouva o dlouhodobém nákupu elektrické energie) kontraktu s Clarion Hungary, dceřinou firmou společnosti FORVIA – 7. největším dodavatelem automobilových technologií na světě. 

„Těší nás, že elektrárnu společnosti FORVIA nyní napájí a provozuje společnost Photon Energy, která vyrábí 100% obnovitelnou elektřinu s nulovými emisemi. Pro Photon Energy je to další důležitý milník, který dále upevňuje naši přítomnost na maďarském trhu a rozšiřuje naši nabídku služeb v průmyslovém sektoru. Jsme hrdí, že můžeme dodáním PPA řešení na klíč podpořit společnost FORVIA v jejím závazku snížit svou uhlíkovou stopu a zároveň v dlouhodobém horizontu výrazně snížit náklady na energii, řekl Georg Hotar, generální ředitel Photon Energy Group.

Společnost FORVIA spolupracovala se společností ENGIE Impact více než dva roky, aby zjistila, které lokality mají největší potenciál pro vlastní globální solární FV program. Tento program, který identifikuje více než 100 lokalit ve 14 zemích, byl navržen společností ENGIE Impact tak, aby se zamezilo přibližně 30 000 tunám emisí CO2 ročně. To je možné díky standardizaci celého procesu, zvládnutím jeho komplexnosti a budováním vztahů s důvěryhodnými místními developery. Program je realizován jednak jako PPA, a též jako PV-as-a-Service (tzv. fotovoltaika jako služba).

Photon Energy, která v Maďarsku působí jako místní developer, navrhla pro Clarion Hungary optimální řešení, díky kterému bude podnik po dokončení elektrárny odebírat 100 % vyrobené energie.

Na základě tohoto PPA kontraktu bude Photon Energy působit jako developer, instalátor i provozovatel elektrárny. Zařízení stojí v areálu výrobního závodu Clarion Hungary v obci Nagykáta, asi 80 km jihovýchodně od Budapešti.  

Photon Energy maximalizuje instalovaný výkon elektrárny prostřednictvím konstrukce s orientací východ-západ, což dává elektrárně potenciál pokrýt přes 20 % roční spotřeby elektrické energie tohoto závodu. Elektrárna je vybavena 1248 monofaciálními moduly, které po dobu trvání kontraktu vyrobí přibližně 14,1 GWh energie, což přispěje ke snížení emise CO2e o 3670 metrických tun.

V rámci vlastního portfolia solárních FV elektráren Photon Energy v současné době v Maďarsku vlastní a provozuje celkovou výrobní kapacitu 51,8 MWp a poskytuje O&M služby (provoz a údržba) pro elektrárny s celkovou kapacitu přesahující 278 MWp.      

forvia-s-658-kwp-on-site-ppa-solar-power-plant.jpg (1.17 MB)FORVIA’s 658 kWp On-Site PPA Solar Power Plant Image source: Photon Energy Group

 

Kontakt pro média

Martin Kysly
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Kontakt pro investory

Joanna Rzesiewska
Investor Relations Manager
Tel. +420 777 486 464
E-mail: joanna.rzesiewska@photonenergy.com 

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.